Termeni si conditii
Termeni si conditii
Securitatea informatiilor
Politica de protectie a datelor

Termeni si conditii de utilizare a website-ului www.signal-iduna.ro

 

Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile de utilizare ale acestui website, prezentate mai jos.

Accesul/vizitarea acestui website se supune Termenilor si conditiilor de utilizare, implica acceptul explicit cu privire la acestea si reprezinta intelegerea (contractul) dintre parti.

Aplicabilitate

Termenii si conditiile prezentate sunt valabile si se aplica pentru toate website-urile din domeniul www.signal-iduna.ro si pentru care SIGNAL IDUNA, denumire prin care se intelege SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A., are calitatea de autor/proprietar/administrator. Toate aceste website-uri (asa cum exista ele in prezent sau vor fi ulterior implementate) precum si website-ul www.signal-iduna.ro vor fi denumite generic, in mod individual sau colectiv Site si/sau Site-uri in cele ce urmeaza.

SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A., in calitate de autor/proprietar/administrator al website-ului www.signal-iduna.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui website, precum si Termenii si conditiile de utilizare, fara niciun fel de notificare prealabila. De aceea, te rugam sa vizitezi periodic aceasta sectiune, pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

Drepturi de autor

SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. este autorul Site-urilor si beneficiaza de toate drepturile legale recunoscute autorilor, conform legislatiei romane si internationale. In lipsa altor precizari, toate materialele, incluzand imagini, ilustratii, design-uri, simboluri, fotografii, clipuri audio/video, s.a.m.d. sunt proprietatea SIGNAL IDUNA sau sunt licentiate catre SIGNAL IDUNA pentru a fi folosite.

Licente de utilizare

SIGNAL IDUNA va acorda o licenta limitata neexclusiva pentru a accesa/vizita Site-ul, fara posibilitatea de a-l modifica in lipsa unui acord expres din partea SIGNAL IDUNA.

Aceasta licenta nu include si nu permite:

 • Revanzarea sau utilizarea in scopuri comerciale a informatiilor prezentate pe Site;

 • Descarcarea sau copierea informatiilor legate de conturi de utilizator;

 • Utilizarea tehnicilor tip data mining, robotilor sau tehnologiilor similare care permit extragerea si analiza datelor.

Continutul Site-urilor, integral si/sau partial, nu poate fi reprodus, duplicat, copiat, revandut, vizitat sau exploatat in scopuri comerciale fara acceptul scris prealabil al SIGNAL IDUNA.

Marci

Marca SIGNAL IDUNA este o marca inregistrata si este detinuta de catre SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. Domeniul signal-iduna.ro este detinut de catre SIGNAL IDUNA International AG. Utilizarea acestei marci, a domeniului sau a numelor de comercializare, siglelor si emblemelor SIGNAL IDUNA, in forma directa sau "ascunsa" (de tipul, dar nu limitat la, meta taguri sau alte tehnici de indexare, cautare web) fara permisiunea prealabila scrisa a SIGNAL IDUNA este interzisa si se pedepseste conform legii. Utilizarea neautorizata a acestora revoca imediat licentele limitate de acces si vizitare site, acordate de catre SIGNAL IDUNA, conform cu cele de mai sus.

Conditii de utilizare. Garantii.

 • Site-ul este furnizat de catre SIGNAL IDUNA pe o baza "asa cum este" si "atat cat este disponibil". SIGNAL IDUNA nu garanteaza ca Site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile transmise de la Signal-iduna.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator.

  Utilizatorul foloseste Site-ul pe riscul propriu, SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. fiind exonerata de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea Site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe Site. SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe Site. SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. nu acorda niciun fel de garantie pentru continutul si utilizarea acestui Site. Informatiile publicate corespund realitatii la momentul inscrierii lor pe Site sau al actualizarii diverselor pagini ale Site-ului. Serviciile de asigurare prezentate pe Site nu se constituie intr-o oferta angajanta, fiind prezentate cu titlu pur informativ. Pentru a primi o oferta din partea SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. veti accesa sectiunile dedicate ofertelor de servicii de asigurare, unde veti completa formularul/ele prezentat/e. Pentru a afla informatii mai detaliate despre serviciile SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. va puteti adresa oricarei unitati teritoriale sau oricarui mandatar autorizat al companiei (agent de asigurare/ broker de asigurare).

Securitate

 • Daca utilizati Site-ul, sunteti raspunzator pentru asigurarea confidentialitatii datelor privitoare la contul dumneavoastra de acces, cum ar fi numele de utilizator si parola si sunteti de acord sa va asumati intreaga responsabilitate pentru activitatile/actiunile desfasurate pe Site cu contul si parola dumneavoastra. In cazul in care suspectati ca, din diverse motive imputabile sau nu dumneavoastra, confidentialitatea acestor date de acces a fost compromisa, veti notifica imediat SIGNAL IDUNA pentru a bloca accesul la cont si a va genera cat mai rapid un nou set de date.

 • Efectuarea de operatiuni neautorizate asupra acestui site si tentativa de efectuare a acestora, incluzand fara a se limita la: utilizarea abuziva, utilizarea frauduloasa, accesul neautorizat, modificarea, copierea de informatii in vederea comercializarii lor, blocarea accesului, cracking sau hacking, sau a atacurilor de genul “negarea serviciului” s.a.m.d., vor fi pedepsite conform legii. Utilizatorii care violeaza securitatea sistemelor sau retelelor pot fi actionati in instanta, atragandu-se raspunderea civila si/sau penala.

 • Website-ul SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. oferă şi legături către alte site-uri, considerate a fi utile. Deoarece acestea nu se află sub autoritatea sau sub controlul SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A., aceasta îşi declină orice răspundere privind conţinutul acestora.

 • Orice informatii, cu exceptia datelor sau informatiilor personale, transmise electronic sau in orice alt mod catre SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A prin intermediul acestui site, inclusiv datele, intrebarile, comentariile sau sugestiile dvs, vor fi tratate ca informatii neconfidentiale si vor deveni proprietatea SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A Astfel de informatii, cu exceptia datelor sau informatiilor personale, pot fi folosite in orice scop precum reproducere, solicitari, dezvaluire, transmitere, publicare si afisare. SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A.. are dreptul de a utiliza orice idei, concepte, know-how sau tehnici continute in orice comunicare transmisa prin intermediul acestui site sau in orice alt mod in orice scop precum dezvoltarea si promovarea produselor folosind astfel de informatii.

Minori

SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. nu vinde produse si/sau servicii care sa fie achizitionate de catre minori. SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. poate vinde sau incasa contravaloarea unor produse/servicii destinate minorilor, dar achizitionate de catre un adult. Daca sunteti minor si accesati un Site, o puteti face doar daca sunteti sub supravegherea unui parinte sau a tutorelui legal.

Politica de confidentialitate

 • Prin accesarea acestui site sunteti de acord cu faptul ca SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. are dreptul de a insera numele si alte informatii cu privire la utilizator, rezultate in urma utilizarii serviciului de catre utilizator, intr-o baza de date computerizata in urmatoarele scopuri:

  - pentru utilizarea acestor date de catre SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A., de alte societati care fac parte din grupul SIGNAL IDUNA sau de catre terti, in scopuri prestarii serviciilor de asigurari si reasigurari, precum si statistica;

  - in scopul prevenirii sau detectarii infractiunilor sau fraudelor;

 • SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. poate oferi informatia colectata de la utilizator si altor furnizori de servicii sau produse care, in opinia SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A., ar putea prezenta interes pentru utilizator.

 • SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. nu garanteaza ca folosirea de catre utilizator a acestui site va fi confidentiala si nu este responsabila pentru nicio paguba pe care o sufera utilizatorul sau alta persoana ca rezultat al confidentialitatii cu privire la folosirea de catre utilizator a acestui site. Orice informatie pe care utilzatorul o dezvaluie pe site se poate sa nu fie in siguranta pe durata transmiterii ei prin Internet, terte parti având posibilitatea de a intercepta transmisiunile pe care le face utilizatorul cand foloseste acest site web.

 • Pentru informatii detaliate, va rugam sa accesati si sectiunea Politica de confidentialitate care se aplica de asemenea accesului/vizitei dumneavoastra pe Site.

Legislatie si jurisdictie

 • Acest site web (exclusiv site-uri ale tertelor parti spre care exista linkuri) este controlat de catre SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. Prin accesarea acestui site, utilizatorul accepta ca acest contract si orice disputa legata de el sunt guvernate si interpretate in concordanta cu legile din România, iar utilizatorul admite sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecătoreşti competente de pe teritoriul României. Acest site web poate fi accesat de oriunde in Romania si de peste hotare.

  SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. nu ofera nicio asigurare ca continutul acestui site se supune legilor (inclusiv celor de proprietate intelectuala) altor tari, in afara Romaniei. Daca utilizatorul acceseaza acest site din afara Romaniei, o face pe riscul sau si este singurul responsabil de respectarea legilor teritoriului in care se afla.

 • Utilizatorul este de acord sa exonereze de raspundere si sa nu actioneze SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. in justitie cu privire la orice pretentie ridicata de catre un tert, rezultata din utilizarea serviciului sau a retelei de comunicatii a SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. si a Internetului de catre utilizator, cat si cu privire la orice pierdere (directa, indirecta, pe cale de consecinta sau de alta natura), costuri, actiuni, procese, pretentii, stricaciuni, cheltuieli (inclusiv cheltuieli de judecata) sau alte raspunderi, suferite in vreun fel sau provocate direct de SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A.. ca urmare a incalcarii sau ignorarii de catre utilzator a acestor termeni si conditii.

 • Textele actelor legislative prezentate in cuprinsul website-ului au un caracter informativ, iar SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. nu isi asuma raspunderea pentru consecintele juridice generate de folosirea acestora. Textele oficiale ale actelor normative sunt cele publicate in Monitorul Oficial al Romaniei.

Forta majora

SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. nu isi asuma responsabilitatea pentru imposibilitatea de a se conforma obligatiilor prevazute in acesti termeni si conditii, ca rezultat al oricarei cauze aflate in afara controlului său, incluzand dar nelimitandu-se la: evenimente fortuite, conditii meteorologice nefavorabile, calamitati naturale, actiunea sau inactiunea guvernului sau a altor autoritati competente de care SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. nu este responsabila etc.

1.1 Serviciile oferite prin intermediul prezentului sunt sunt furnizate de SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. denumite in continuare „Prestatorul de servicii”.

SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. este o societate de asigurare, autorizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara (denumita anterior Comisia de Supraveghere a Asigurarilor) sa desfasoare activitatea de asigurare in Romania.

Datele de identificare ale SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A.: societate autorizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara, societate administrata in sistem dualist, cu sediul in Bucuresti, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J40/5098/19.03.2008, CIF : RO23545104, Banca: Citibank Europe plc, Dublin – Suc. Romania, IBAN: RO18 CITI 0000 0006 5009 6002, numar de inregistrare in Registrul Asiguratorilor RA-062/11.06.2008, numar autorizatie 505/10.06.2008, operator de date cu caracter personal inregistrat sub numarul 9402.

1.2 Activitatea de asigurare este reglementata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, autoritate administrativa autonoma de specialitate cu personalitate juridica, independenta, autofinantata, cu sediul in Bucuresti, Splaiul Independentei nr. 15, sector 5, cod postal 050092, Bucuresti, TELVERDE Sector Asigurari si

Reasigurari: 0800 825 627, Fax: 021.659.60.51 si 021.659.64.36; e-mail: petitie-asigurari@asfromania.ro , office@asfromania.ro ; Codul de inregistrare fiscala (C.I.F) al Autoritatii de Supraveghere Financiara este 31588130.

2. Definitii

Urmatoarele cuvinte sunt folosite, in intreg cuprinsul prezentului, cu intelesul specificat mai jos:

Parola - un sir de caractere pentru identificarea utilizatorului, stabilit de utilizator in scopul obtinerii accesului autorizat la serviciile de pe pagina;

Denumirea utilizatorului (login) - un identificator atribuit Utilizatorului paginii de internet; pe website-ul www.signal-iduna.ro , acesta este unic si consta in adresa de e-mail furnizata de utilizator in momentul confirmarii pe portalul https://www.signal-iduna.ro . Utilizatorul declara ca adresa de e-mail cu care s-a confirmat ca utilizator al site-ului nu incalca drepturile unei terte persoane, si orice eventual litigiu fundamentat pe aceasta baza va fi solutionat fara participarea SIGNAL IDUNA;

Calcul/calculatie - calcularea estimativa a pretului asigurarii pe baza datelor oferite de utilizator, dupa inroducerea datelor cerute. Calculul/calculatia are valoare de oferta;

Oferta – calculul emis de SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A., in baza informatiilor necesare incheierii unui contract de asigurare furnizate de utilizator si salvate in contul acestuia, care contine pretul contractului de asigurare (prima de asigurare) pentru tipul de asigurare/perioada de asigurare solicitate de utilizator si conditiile de asigurare aferente produsului pentru care se intocmeste oferta.O oferta poate fi transformata in polita o singura data.

Website-ul (pagina de internet) - sistemul paginilor web accesibile pe pagina de internet la adresa https://www.signal-iduna.ro , reprezentand un ansamblu de documente statice si/sau dinamice, continand folderele (dosare/fisiere) grafice, continutul scriptic si alte elemente unite prin relatii reciproce, destinata incheierii contractelor de asigurare si furnizarii de informatii despre SIGNAL IDUNA;

Inregistrarea - actiunea realizata de utilizator sau de catre SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A., daca utilizatorul a optat astfel, in cadrul careia, pe baza unui set de informatii introduse de utilizator (nume, prenume, email, telefon, optional adresa), i se va crea un cont de utilizator in Signal Care Assistant, ulterior achizitiei si validarii unei polite de asigurare ceea ce ii va permite acces la informatii despre politele incheiate la SIGNAL IDUNA, prin intermediul portalului;

Logarea/autentificarea - identificarea pe pagina https://www.signal-iduna.ro a utilizatorului respectiv, prin introducerea adresei de email si a parolei, alese la crearea contului;

Prestarea serviciilor pe cale electronica - efectuarea serviciilor de asigurare, care au loc prin trimiterea si preluarea datelor cu ajutorul sistemelor teleinformatice, la cererea individuala a utilizatorului, fara prezenta in acelasi timp a partilor;

Utilizatorul - persoana fizica, cetatean roman cu domiciliul sau resedinta in Romania sau persoana de alta nationalitate cu resedinta in Romania, sau persoana care detine in proprietate un bun imobil pe teritoriul Romaniei sau un vehicul inmatriculat in Romania, care detine capacitatea deplina pentru efectuarea activitatilor juridice sau profesionistul care foloseste pagina de internet;

Contractantul - persoana care incheie contractul de asigurare pentru asigurarea unui risc privind o alta persoana si se obliga fata de asigurator sa plateasca prima de asigurare;

Asiguratul - persoana fizica ce locuieste in Romania a carei viata, sanatate sau bunuri sunt protejate in baza contractului de asigurare;

Asiguratorul - SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A., persoană juridică română autorizată să exercite activităţi de asigurare de sănătate.

Contractul de Asigurare: Toate documentele care reglementează relația dintre asigurator, contractant si persoana asigurata si drepturile si obligatiile fiecaruia. Contractul de asigurare este alcatuit din: Oferta de asigurare, Polita de asigurare, Termenii si conditiile generale de asigurare, Conditiile speciale ale planului de asigurare, si, daca este cazul, alte dispozitii speciale convenite intre parti.

Conditiile de asigurare - parte integranta a contractului de asigurare care reglementeaza drepturile si obligatiile fiecarei parti in contractul de asigurare, precum si modalitatea, termenul si termenii de indeplinire a acestora;

Cookies - fisierele text pastrate de browserul utilizatorului in memoria calculatorului acestuia, care poate fi utilizat de operatorii paginii de internet a asiguratorului pentru recunoasterea utilizatorilor si pentru a adapta la acestia continutul afisat;

Llink, link-uri - adresa prin care se conecteaza fie modulele unui program, fie modulele hardware ale unei retele de calcul;

Sistemul teleinformatic - dispozitivele informatice si de programare care colaboreaza intre ele, asigurand procesarea si pastrarea, precum si trimiterea si preluarea datelor prin reteaua de telecomunicatii, cu ajutorul corespunzator pentru tipul respectiv al retelei dispozitivului final.

3. Regulile de prestare a serviciilor pe cale electronica

3.1 Tipurile de servicii prestate

SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. furnizeaza servicii de asigurare prin intermediul website-ului (paginii de internet). Descrierea detaliata a obiectului asigurarii precum si drepturile si obligatiile partilor contractului de asigurare se regasesc in conditiile de asigurare, acestea constituind parte integrala a contractului de asigurare. Conditiile de asigurare aferente fiecarui tip de contract de asigurare ce se poate incheia prin sistemul teleinformatic se afla pe pagina de internet https://www.signal-iduna.ro la sectiunea aferenta fiecarui produs, dupa parcurgerea informatiilor necesare pentru emiterea unei oferte.

3.2 Folosirea paginii si protejarea informatiilor transmise

3.2.1 Pagina de internet: https://www.signal-iduna.ro poate fi folosita doar de persoanele majore si care au capacitatea de a-si exercita drepturile si de a-si asuma obligatiile, savarsind personal acte juridice.

3.2.2 Folosirea paginii de internet este posibila daca in browserul de internet al utilizatorului este activat serviciul Java script si folderele Cookies.

3.2.3 Website-ul (pagina de internet) este protejat cu ajutorul conectarii cifrate folosind protocolul https. Transferul datelor personale precum si procesul de autorizare, daca sunt utilizate, are loc cu ajutorul protocolului de securitate SSL - 128 biti. Accesul utilizatorilor la conturile create este protejat printr-un nume de utilizator si o parola. SIGNAL IDUNA depune toate eforturile rezonabile pentru a asigura securitatea datelor trimise prin folosirea protocolului de securitate denumit mai sus. Cu toate acestea, securitatea datelor transferate prin mijloace teleinformatice nu poate fi garantata. De aceea SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. , desi a implementat masuri rezonabile de securizare a datelor personale, nu poate garanta securitatea absoluta a acestora si nu poate fi tinuta responsabila pentru eventuale brese de Securitate in ce priveste datele personale.

3.2.4 Utilizatorul are obligatia de a pastra Parola intr-un loc sigur, fara posibilitatea de a fi folosita de persoane neautorizate. SIGNAL IDUNA nu isi asuma raspunderea pentru eventualele daune provocate de transmiterea de catre utilizator a parolei si a numelui de utilizator catre terte persoane. Utilizatorul este integral responsabil de informatiile transmise folosind userul sau si parola aferenta.

3.2.5 Utilizatorul are posibilitatea de a inceta in orice moment utilizarea serviciilor furnizate de SIGNAL IDUNA pe cale electronica si isi poate modifica datele personale (nume, prenume, adresa, numar de telefon, adresa de e-mail) prin contactarea serviciului Call Center.

3.2.6 La crearea unui cont nou, indiferent daca a fost creat automat sau manual, de catre utilizator, acesta trebuie sa specifice: prenumele, numele, CNP, numarul de telefon mobil, adresa de e-mail si parola. Utilizatorul nu va putea crea doua conturi folosind aceeasi adresa de email sau acelasi CNP.

3.2.7 Un cont creat automat nu poate fi accesat fara activarea acestuia de catre utilizator. In acest sens, SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. va transmite pe adresa de email furnizata de catre utilizator un email care contine un link de activare. Fara accesarea acestui link, conectarea in contul de utilizator si regasirea ofertelor si politelor nu va fi posibila.

3.3 Calculatia

Calculul pretului unui contract de asigurare poate fi efectuat de orice vizitator al site-ului, fara a fi nevoit sa isi creeze cont. Totusi, pentru a obtine si salva o oferta si pentru a incheia contractul de asigurare, vizitatorul trebuie sa isi confirme adresa de email.

3.2.7. Datele de identificare pentru accesarea contului personal sunt: adresa de email si parola.

SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. isi rezerva dreptul de a practica tarife diferite pentru asigurarile incheiate prin intermediul website-ului https://www.signal-iduna.ro, fata de tarifele standard practicate. De asemenea, conditiile de asigurare ale politelor/contractelor de asigurare oferite prin intermediul sistemului teleinformatic pot fi diferite de cele ale contractelor de asigurare incheiate prin alte mijloace.

4. Reguli privind incheierea contractelor de asigurare prin intermediul website-ului (comert electronic via website) 

1.1 Activitati legate de incheierea contractului

1.1.1 Contractul de asigurare se incheie in baza:

1) prezentelor Termeni si Conditii,

2) cererii de oferta a utilizatorului,

3) ofertei SIGNAL IDUNA adresate utilizatorului,

4) conditiilor de asigurare specifice fiecarui produs de asigurare mentionate la art. 3.1 din Termeni si Conditii, cu exceptia asigurarilor obligatorii prin lege.

4.1.2 Utilizatorul, dupa accesarea calculatorului de prima pentru produsul de asigurare dorit, dupa citirea Termenilor si conditiilor de utilizare a site-ului https://www.signal-iduna.ro si acordul asupra prevederilor acestui material, isi poate efectua un calcul de prima de asigurare. Prin optiunea “Calculeaza” utilizatorul va obtine pretul estimativ pentru produsul ales, sau pentru fiecare pachet/program din produsul ales, daca este cazul. Ulterior acestui proces, utilizatorul are posibilitatea de a renunta la proces sau de a continua cumpararea produsului prin intermediul portalului https://www.signal-iduna.ro .

Continuarea procesului implica necesitatea ca utilizatorul sa se logheze pe portal (daca are deja cont creat pe portal), sa se inregistreze sau sa continue procesul fara a se inregistra, prin optiunea pentru crearea automata a unui cont (daca nu are deja cont pe portal), moment in care are acces permanent la conditiile de asigurare atat pentru produsul ales, cat si pentru celelalte produse care se pot achizitiona online.

4.1.3. Pentru a obtine o oferta de incheiere a contractului de asigurare, finala si angajanta, ulterior efectuarii calculului si logarii pe portalul https://www.signal-iduna.ro, utilizatorul va trebui sa completeze cateva informatii suplimentare, specifice fiecarui produs in parte. Informatiile completate in scopul calculului primei, impreuna cu informatiile suplimentare completate constituie cererea de oferta din partea utilizatorului. Inainte de trimitere a acestei cereri de oferta utilizatorul trebuie sa se asigure ca datele introduse sunt corecte, avand posibilitatea de a le modifica, daca observa erori.

4.1.4. In cadrul cererii de oferta, Utilizatorul este obligat sa formuleze declaratiile referitoare la:

1) cunoasterea Termenii si conditiilor de utilizare a website-ului;

2) cunoaşterea Termenilor si Conditiilor de asigurare aferente asigurării alese si acceptarea acestora;

3) verificarea si corectitudinea datelor furnizate asiguratorului, avand in vedere si dispozitiile art. 2.203 si urmatoarele din Codul Civil;

4) isi exprima acordul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal. Utilizatorul isi poate exprima acordul pentru prelucrarea datelor personale pentru a fi folosite in activitati de marketing direct;

5) consultarea Informarii precontractuale aferenta comercializarii electronice de contracte de asigurare.

4.1.5 Daca utilizatorul este de acord cu oferta SIGNAL IDUNA, prin continuarea procesului, utilizatorul va alege modalitatea de plata a primei, dupa care va completa informatiile necesare platii.

4.1.6 Odata cu afisarea ofertei de asigurare poti accesa documentul de informare privind produsul de asigurare, PID.

Informatii cu privire la evenimentele asigurate, indemnizaţiile de asigurare in cazul producerii evenimentului asigurat, a fiecarui beneficiu si a clauzelor opţionale/suplimentare, excluderile din asigurare; modalitatea prin care se platesc primele si termenele de plata a primelor de asigurare precum si informatii despre perioada de gratie; modalitatile si termenele de plata a indemnizatiilor de asigurare si a sumelor asigurate se regasesc in cadrul Termenilor si Conditiilor alaturate ofertei de asigurare.

Data de inceput si cea de incetare ale contractului de asigurare, precum si informatii despre primele aferente fiecarui beneficiu, atat cele principale, cat si cele suplimentare, dupa caz, se regasesc in oferta de asigurare.

4.1.7. Contractul de asigurare va intra in vigoare la data stabilita de parti. Cu toate acestea, Contractul de asigurare nu poate intra in vigoare inainte de data la care prima/prima rata de prima de asigurare este incasata de asigurator, ori de momentul confirmarii platii de catre organismul bancar/prestatorul de servicii de plata – pocesatorul de plati (pentru plata online).

4.2 Costuri legate de incheierea contractului

Utilizatorul va plati prima de asigurare stabilita prin Contract. Prima de asigurare se plateste in lei.

Prima de asigurare nu este purtatoare de TVA.

Prima de asigurare reprezinta pretul final platit de utilizator pentru a beneficia de protectia oferita de contractul de asigurare.

Utilizatorul va suporta doar costurile aferente folosirii de catre el a paginii de internet (plata furnizorului de internet, costurile cu energia electrica aferenta etc.). Utilizatorul nu va suporta alte costuri suplimentare legate de incheierea contractului de asigurare.

Costurile legate de intretinerea website-ului (paginii de internet) https://www.signal-iduna.ro sunt in sarcina SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A.

4.3 Modalitatea de plata a primei de asigurare

4.3.1 Utilizatorul va selecta modalitatea de plata a primei de asigurare disponibila pentru produsul/contractul de asigurare ales. Pentru efectuarea platii, utilizatorul poate alege tranzactia autorizata prin plata online integrala sau in rate. Modalitatile de plata pot diferi de la un produs la altul, putand exista polite/contracte de asigurare a caror prima poate fi platita doar prin una din modalitatile mentionate mai sus; de asemenea, modalitatea de plata poate diferi in functie de data de intrare in vigoare a asigurarii aleasa de utilizator. Utilizatorul va avea acces doar la modalitatile de plata disponibile in conditiile alese.

4.3.2 Pentru efectuarea platii online, utilizatorul este directionat pe pagina securizata de internet a procesatorului de plati, unde are loc autorizarea tranzactiei.

4.3.3 Utilizatorul poate alege urmatoarele forme de plata pentru asigurare:

- realizarea platii online, autorizata prin intermediul procesatorului de plati online cu cardurile: Visa, MasterCard, Maestro;

4.4 Confirmarea privind incheierea contractului

4.4.1 SIGNAL IDUNA confirma incheierea contractului de asigurarea prin informatia corespunzatoare afisata pe pagina de internet dupa efectuarea platii, in conformitate cu pct. 4.3. Polita intra in vigoare la data stabilita prin contract, dar nu mai devreme de data achitarii primei de asigurare si incasarea primei in contul SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A.

Informatiile despre politele achizitionate se pastreaza in aplicatia Signal Care Assistant in contul utilizatorului („Contul Meu”),.dupa logarea la aceasta aplicatie. De asemenea, odata confirmata plata conform instructiunilor din e-mail, utilizatorul va primi si prin e-mail polita si documentele aferente.

4.4.2 Dupa ce contractul de asigurare a fost valabil incheiat si a intrat in vigoare, Politele de asigurare mentionate la art. 4.4.1. se vor regasi si in contul de utilizator pe care utilizatorul il detine pe https://www.signal-iduna.ro, de unde utilizatorul le poate imprima pe suport de hartie.


5. Renuntarea Utilizatorului la contractul de asigurare – Denuntarea unilaterala a contractului de asigurare

5.1 In privinta asigurarilor obligatorii prin norme legale, denuntarea sau renuntarea utilizatorului (in calitate de contractant sau de asigurat) la contract se poate face doar in conditiile specificate in actele normative care reglementeaza respectiva asigurare, completate cu prevederile contractului de asigurare, daca este cazul.

5.2. Utilizatorul/Contractantul are dreptul de a denunta contractele de asigurare cu respectarea unui termen de preaviz de cel puţin 20 de zile calculate de la data primirii notificarii de catre cealalta parte, fara penalitati si fara a fi necesara invocarea vreunui motiv; cu toate acestea, in cazul in care contractul de asigurare a inceput sa isi produca efectele in perioada de notificare, prima de asigurare va fi restituita pro rata si in masura in care nu s-au produs evenimente asigurate si/sau nu exista daune avizate in baza respectivului contract / polita de asigurare.

5.3. In cazul in care s-au inregistrat daune inainte de renuntarea la contract prevazuta in prezentul Capitol, primele de asigurare pentru perioada ramasa pana la expirare nu se mai restituie.

5.4. Solicitarea renuntarii la un contract se face prin intermediul adresei de e-mail contact@signal-iduna.ro. Utilizatorul va transmite catre SIGNAL IDUNA solicitarea sa si, daca doreste, motivele renuntarii, urmand a fi contactat de catre un reprezentant SIGNAL IDUNA in vederea stabilirii modalitatii de returnare a pretului platit, dupa caz.

5.5. Termenul de restituire a primelor de asigurare in cazul politelor/contractelor de asigurare denuntate in conditiile art. 5.1. – 5.5. este de 30 de zile calendaristice de la primirea notificarii denuntarii de catre utilizator.

5.6. Utilizatorul/Contractantul poate denunta contractul de asigurare in cazurile si in conditiile prevazute de contractul de asigurare respectiv.

5.7. Încetarea contractului de asigurare poate avea loc in urmatoarele situatii:

 • La decesul persoanei asigurate;

 • De către Asigurător sau Utilizator/Contractant inclusiv prin acordarea unui preaviz şi fără nicio penalitate suplimentara, conform termenilor si conditiilor contractuale;

 • Prin neplata primei de asigurare, conform termenilor si conditiilor contractuale;

 • La data expirării asigurării.

5.8 Denuntarea contractului de asigurare de catre una dintre parti se poate efectua numai cu respectarea unui termen de preaviz de cel putin 20 de zile calculate de la data primirii notificarii de catre cealalta parte.

Participarea la profit, valoarea de rascumparare, sume asigurate reduse. Fondul de garantare

Prin asigurarea voluntara de sanatate nu se acorda participare la profit.

Pentru aceasta asigurare voluntara de sanatate nu exista valoare de rascumparare si nici nu se pune problema unei sume asigurate reduse prin transformarea intr-un contract liber de plata primelor.

Asigurarile de sanatate participa la Fondul de garantare.

5.10 Soluţionarea litigiilor. Informatii privind modalitatile de rezolvare pe cale amiabila a reclamatiilor

Parţile contractante vor încerca rezolvarea amiabilă (prin corespondenţă, întâlniri directe, mediere, proceduri de solutionare alternativa a litigiilor) a eventualelor divergenţe cu privire la încheierea, executarea şi interpretarea contractului de asigurare. Dacă acest lucru nu este posibil pe cale amiabilă, într-un termen rezonabil, pot fi sesizate instituțiile de supraveghere (ASF) urmând ca decizia finală, în cazul nesoluționării situației, să aparţină instanţelor de judecată competente.

In legatura cu modalitatea de depunere a reclamatiilor (obiectiuni, plangeri sau contestatii) referitoare la asigurari, daune sau marketing, acestea sunt urmatoarele:

- La sediul Societatii;

- Prin e-mail;

- Prin poata;

- Prin fax;

- Prin intermediul site-ului Societăţii: www.signal-iduna.ro;

- Prin intermediul Autoritatii de Supraveghere Financiara;

Termenul de solutionare a unei reclamatii este de 30 zile calendaristice de la data inregistrarii acesteia sau termenul precizat explicit de autoritatea prin care s-a depus reclamatia.

Acestea nu constituie o restrangere a dreptului de a recurge la procedurile judiciare legale.

In situatia solutionarii nefavorabile a reclamatiei depuse la Asigurator, consumatorii se pot adresa Entitatii de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul financiar nonbancar, denumita SAL-FIN, in scris, direct la sediul SAL-FIN, prin posta sau prin mijloace electronice de comunicare, in termen de un an de la data la care consumatorul, dupa caz, a prezentat reclamatia Asiguratorului sau de la data savarsirii faptei care a dat nastere litigiului ori, in cazul faptelor continue, de la data incetarii acestora, ori instantelor de judecata in termenul de prescriptie potrivit normelor de drept comun. Adresa de site a SAL-FIN este www.salfin.ro Conditiile de accesare a procedurilor de solutionare a litigiilor pot fi vizualizate prin accesarea www.salfin.ro

5.11 Deduceri fiscale. Prevederi generale

In conformitate cu legislatia fiscala, primele de asigurare nu sunt purtatoare de TVA. Primele de asigurare de sanatate beneficiaza de avantaje fiscale pana in limita a 400 de Euro pe an fiscal pentru fiecare angajat.

5.12 Legea aplicabila

· Contractului de asigurare ii va fi aplicabila legea romana;

· Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii - Titlul X (Asigurari voluntare de sanatate), precum si normele metodologice emise in aplicarea Legii nr. 95/2006;

· Legea nr. 237/2015 privind autorizarea si supravegherea activitatii de asigurare si reasigurare;

· Legea nr. 236/2018 privind distributia de asigurari;

· Norma ASF nr. 19/2018 privind distributia de asigurari;

· Ordinul MS si CSA nr. 365/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind asigurarile voluntare de sanatate;

· Norma ASF nr. 18/2017 privind procedura de solutionare a petitiilor referitoare la activitatea societatilor de asigurare si reasigurare si brokerilor de asigurare

· OG 38/2015 privind solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si comercianti

· Codul Civil.

6. Limba

Toate informatiile furnizate in baza prezentului Regulament, comunicarile si corespondenta intre Utilizator/Contractant si SIGNAL IDUNA, precum si contractele/politele incheiate si conditiile de asigurare sunt in limba romana.

7. Dreptul de autor si materiale incluse pe pagini

7.1 Dreptul de autor pentru pagina de internet, informatiile si materialele incluse in aceasta precum si sistemele acesteia sunt proprietatea SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. Folosirea paginii https://www.signal-iduna.ro , a informatiilor si/sau o parte a acestora de catre terte persoane necesita acordul in prealabil al SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A.

7.2 Informatiile si parti ale informatiilor incluse pe aceste pagini sunt supuse modificarilor. SIGNAL IDUNA isi rezerva dreptul de a edita informatii sau parti ale informatiilor incluse pe aceste pagini fara instiintarea in prealabil a utilizatorului.

8. Modificarile Regulamentului

8.1 Regulamentul, cat si modificarile acestuia sunt accesibile Utilizatorului prin accesarea paginii Termeni si conditii. SIGNAL IDUNA are dreptul la modificarea unilaterala a prevederilor Regulamentului. Modificarile intra in vigoare din momentul punerii la dispozitie a textului Regulamentului pe pagina de internet impreuna cu marcarea numerica a urmatoarei versiuni a regulamentului. Folosirea de catre utilizatori a paginii de internet dupa introducerea acestor schimbari este echivalenta cu luarea la cunostinta de catre utilizator a citirii si intelegerea acestora, precum si exprimarea acceptului cu privire la respectivele modificari.

8.2 In cazul discrepantelor dintre Regulament si conditiile generale de asigurare, prioritate au conditiile generale de asigurare, cu respectarea prevederilor legale incidente incheierii si executarii contractelor la distanta privind serviciile financiare.

8.3 Conditia utilizarii serviciilor oferite prin folosirea website-ului https://www.signal-iduna.ro este acceptarea prevederilor prezentului Regulament.

8.4 Toate drepturile de autor asupra continutului website-ului https://www.signal-iduna.ro sunt proprietatea exclusiva a SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. Este interzisa tertilor folosirea si/sau reproducerea, chiar si partiala, a continutului acestuia fara acordul expres al SIGNAL IDUNA Asigurari SA.

9. Protectia datelor personale

Administratorul datelor personale ale utilizatorilor este SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A.  care proceseaza datele personale ale utilizatorilor in confomitate cu legislația în materie de prelucrare a datelor cu caracter personal, în special Regulamentul UE nr. 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal.

Pentru detalii legate de protectia datelor cu caracter personal va rugam sa accesati sectiunea Politica de protectie a datelor.

10. Reclamatii

10.1 Reclamatiile referitoare la functionarea paginii de internet pot fi folosind formularul aflat pe pagina de internet, la https://www.signal-iduna.ro/contact.html  sau de asemenea in scris sau telefonic la adresa/numarul de telefon al SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. , indicate pe website.

10.2 Reclamatia depusa corespunzator trebuie sa contina cel putin urmatoarele date: informatii privind identificarea utilizatorului: prenumele si numele acestuia, adresa de e-mail, adresa de corespondenta precum si descrierea problemei la care se refera reclamatia.

10.3 Reclamatiile vor fi analizate si vor primi raspuns in termen de 30 de zile de la data primirii acestora de catre SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. 

10.4 Orice reclamatii legate de contractul de asigurare pot fi adresate Asiguratorului in modul specificat in contractul de asigurare

11. Hotjar 

Folosim Hotjar pentru a intelege mai bine nevoile utilizatorilor si pentru a optimiza serviciile si experienta. Hotjar este un serviciu tehnologic ce ne ajuta sa intelegem mai bine experienta utilizatorilor (e.g. cat timp au petrecut pe site si pe ce pagini, pe ce link-uri au ales sa dea click, ce le place si ce nu le place utilizatorilor, etc), iar acestea ne ajuta pe noi sa construim si sa mentinem serviciile prin feedback-ul userilor. Hotjar foloseste cookie-uri si alte tehnologii sa colecteze date despre comportamentul utilizatorilor si dispozitivele acestora (in particular adresa IP-ul dispozitivului (captata si stocata doar in forma anonimizata), marimea ecranului dispozitivului, tipul dispozitivului (identificatori unici ai dispozitivului), informatii despre browser, locatie geografica (doar tara), limba preferata folosita pentru afisarea site-ului nostru). Hotjar stocheaza aceste informatii sub forma unui profil de utilizator pseudonimizat. Nici Hotjar si nici noi nu vom folosi vreodata aceste informatii pentru a identifica utilizatoroii individuali sau pentru a potrivi inform niciodată nu vom folosi aceste informații pentru a identifica utilizatorii individuali sau pentru a le potrivi cu alte date despre un utilizator individual. Pentru mai multe detalii, acceseaza politica de confidentialitate Hotjar cu click pe acest link.

Poti renunta la crearea unui profil de utilizator, stocarea de catre Hotjar a datelor despre utilizarea site-ului nostru si utilizarea de catre Hotjar a cookie-urilor de urmarire pe alte site-uri web, urmand acest link.

12. Termeni si conditii Signal Care Assistant

VA RUGAM CITITI CU ATENTIE TERMENII SI CONDITIILE INAINTE DE A UTILIZA ACEASTA APLICATIE. Daca nu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare, nu folositi aceasta aplicatie. Termenii si conditiile prezente pot fi modificate in orice moment.

Servicii: Serviciile pe care aceasta sectiune le furnizeaza sunt rezervate persoanelor cu varsta de peste 18 ani. Utilizatorii acestei aplicatii sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare urmatoare. Apasarea butonului Accept si fiecare accesare ulterioara a Aplicatiei reprezinta acordul dvs. cu privire la termenii si conditiile prezente. Termenii si conditiile urmatoare sunt considerate a constitui prevederi minimale aplicabile, utilizarea aplicatiei supunandu-se de drept prevederilor generale ale legislatiei in vigoare. Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentei aplicatii, aceste modificari devenind obligatorii cu efect imediat pentru toti utilizatorii. 

Modificari termeni si conditii: Signal Iduna isi rezerva dreptul de a modifica sau actualiza oricand Termenii si Conditiile referitoare la utilizarea acestei aplicatii, fara notificare prealabila catre utilizatori. Versiunea actuala a Termenilor si Conditiilor va fi afisata in aceasta pagina, din data in care modificarile intra in vigoare. Continuarea utilizarii acestei aplicatii dupa publicarea acestor modificari va constitui acceptul dvs. cu privire la aceste modificari. 

1. Definitii: Furnizor: SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A., AUTORIZAT DE AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARA, numar de inregistrare in Registrul Asiguratorilor RA-062/11.06.2008, numar autorizatie 505/10.06.2008, Operator de date cu caracter personal inregistrat sub numarul 9402, cu sediul social in Bucuresti, Str. Gara Herastrau, nr. 2, Sectiunea 1, Etaj 4, sector 2, numar inmatriculare in Registrul Comertului Bucuresti J40/5098/19.03.2008, CIF: RO23545104

Utilizator: orice persoana fizica ce se inregistreaza in Aplicatie si acceseaza continutul pus la dispozitie de catre detinatorul Aplicatiei. Persoana ce beneficiaza de servicii de asigurare de sanatate prin Signal Iduna. Serviciu: furnizarea catre Utilizator a accesului la materiale si functionalitati prin intermediul Aplicatiei, conform optiunilor Utilizatorului. 2. Protectia datelor cu caracter personal: Atunci cand intrati in contact cu noi, prin orice mijloc – prin intermediul consultantului dvs., cand vizitati si navigati pe site-ul nostru, prin telefon, etc. – Signal Iduna inregistreaza numai informatiile cu caracter personal oferite voluntar de dvs. Prin date cu caracter personal se inteleg orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale. Signal Iduna nu raspunde de atacurile avand ca scop furtul sau vandalismul si care ar putea conduce la dezvaluirea sau compromiterea datelor personale comunicate de catre dumneavoastra. Signal Iduna este inregistrata ca operator de date cu caracter personal sub numarul 9402. Prelucrarea datelor cu caracter personal este orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea. 

Conform prevederilor legale in vigoare privind  protectia prelucrarii datelor cu caracter personal, Signal Iduna are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Scopul colectarii datelor este pentru desfasurarea urmatoarelor activitati: incheierea contractului de asigurare (inclusiv reinnoirea/prelungirea acestuia); administrarea si executarea contractului de asigurare; evaluarea si instrumentarea dosarelor de dauna; evaluari de risc, strategice si operationale; recuperarea creantelor; instrumentarea litigiilor; comunicarea catre imputerniciti/operatori asociati ai asiguratorului, societatilor de reasigurare, societăţilor membre ale grupului Signal Iduna, furnizorilor de servicii din ţară sau străinătate atunci când există o obligaţie sau o solicitare în acest sens, precum si oricarei persoane fizice sau juridice necesare aducerii la indeplinire a obiectului de activitate din contractul de asigurare; indeplinirii obligațiilor legale specifice Asiguratorilor, precum si in scopuri de marketing si publicitate. 

Prelucrarea datelor se va face pe durata derularii Contractului de Asigurare, respectiv pana la expirarea obligatiilor contractuale, dar si a obligatiilor legale in vigoare privind arhivarea pe care le are Asiguratorul.

In conformitate cu dispoziţiile legale in materie de prelucrare a datelor cu caracter personal, beneficiati de urmatoarele drepturi:

• dreptul de informare si de acces - inseamna ca ai dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram sau nu datele cu caracter personal care te privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate datele;

• dreptul la portabilitatea datelor se refera la dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic;

• dreptul la opozitie, vizeaza dreptul de a te opune prelucrarii datelor personale atunci cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim al operatorului;

• dreptul de a ti se comunica orice incalcari a securitatii datelor;

• dreptul de a solicita rectificarea datelor si/sau suspendarea prelucrarii datelor;

• dreptul de a solicita stergerea datelor, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; iti retragi consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; te opui prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale.

Toate aceste drepturi pot fi exercitate printr-o cerere scrisa transmisa, online sau la adresa de email dataprotection@signal-iduna.ro sau chiar la sediul operatorului, la adresa mentionata mai sus sau la oricare dintre sediile din tara. Totusi, te rugam sa retii ca drepturile amintite mai sus nu sunt absolute, astfel ca exercitarea acestora trebuie luata in considerare in raport cu scopurile pentru care datele tale au fost colectate si sunt prelucrate de operator, precum si echilibrat cu prevederi legale incidente in activitatea Asiguratorului, cum ar fi de exemplu cele care stabilesc obligatii de arhivare. In orice caz, solicitarile dumneavoastra vor fi analizate in termenul legal de maxim 30 de zile, urmand ca raspunsul sa va fie comunicat pe suport fizic sau electronic, in functie de optiunea dumneavoastra.

Totodata, pentru exercitarea drepturilor mentionate mai sus va puteti adresa justiţiei sau Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal dupa caz, daca nu sunteti multumiti de raspunsul operatorilor.

Pentru mai multe detalii privind prelucrarea datelor cu caracter personal si drepturile asociate acestei operatiuni, aceesati link-ul https://www.signal-iduna.ro/politica-de-protectie-a-datelor

Proprietate intelectuala: Aplicatia apartine in totalitate Signal Iduna si este singurul proprietar al continutului, incluzand, fara limitare, toate drepturile de autor aplicabile pentru denumiri, logo-uri, imagini, grafice, audio, video si alte materiale ce apar in aplicatia Signal Care Assistant. Continutul aplicatiei nu poate fi copiat, reprodus, folosit, transmis, vandut, licentiat, distribuit fara aprobarea Signal Iduna. 

Modificarile serviciului: Detinatorul Aplicatiei isi rezerva dreptul de a modifica sau intrerupe, temporar sau permanent, Serviciile puse la dispozitie (in totalitate sau numai in parte). In acest caz, detinatorul Aplicatiei nu este raspunzator fata de Utilizator sau fata de o terta persoana pentru orice modificare, suspendare sau intrerupere a serviciilor disponibile prin intermediul Aplicatiei. 

Limitele raspunderii Utilizatorul accepta in mod expres ca detinatorul Aplicatiei nu va fi raspunzator pentru nici un fel de daune sau prejudicii directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la prejudicii prin pierdere de profit, posibilitatea de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca detinatorul a fost anterior informat despre posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din: - utilizarea sau imposibilitatea utilizarii Serviciilor Aplicatiei; - acces neautorizat la sau deteriorarea transmisiilor sau datelor Utilizatorului; - declaratii sau actiuni ale unei terte parti asupra Serviciilor Aplicatiei; - orice alta problema legata de Serviciile Aplicatiei. Signal Iduna nu garanteaza si nu are nicio obligatie legata de utilizarea sau rezultatul utilizarii continutului sau materialelor din aceasta aplicatie privind corectitudinea, acuratetea sau siguranta. Signal Iduna nu garanteaza acuratetea, totalitatea sau utilitatea informatiilor continute in aceasta aplicatie. Signal Iduna nu garanteaza ca functiile continute in materialele disponibile pe aceasta aplicatie vor fi neintrerupte sau fara erori, ca inadvertentele sau materialele vor fi corectate, ca aplicatia sau serverul care le pune la dispozitie nu contine virusi sau alte componente vatamatoare. Signal Iduna nu raspunde pentru functionarea continua a serviciului/aplicatiei, nici cu privire la compatibilitatile dintre aplicatia Signal Care Assistant si aplicatii/software folosite de utilizator pentru accesarea aplicatiei Signal Care Assistant. Signal Iduna nu raspunde pentru folosirea aplicatiei prin mijloace si metode frauduloase de catre orice persoana. Aceasta aplicatie poate contine trimiteri (link-uri) catre alte site-uri care nu apartin SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. sau unui afiliat al acesteia, drept pentru care SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. nu este raspunzatoare sub nici un aspect pentru continutul acestor site-uri si nici pentru dezvaluirea datelor dumnevoastra personale catre detinatorii acestor site-uri.

Forta majora: Aplicatia nu este obligata a se conforma obligatiilor prevazute in Termenii de Utilizare ca urmare a unei cauze aflate in afara controlului sau, incluzand dar nelimitandu-se la evenimente fortuite, alte actiuni/inactiuni de care administratorii aplicatiei nu sunt responsabili. Aplicatia nu isi asuma vreo raspundere pentru imposibilitatea de a se conforma obligatiilor prevazute in prezentul document ca rezultat al oricarei cauze aflate in afara controlului sau, incluzand, dar fara a se limita la evenimente fortuite, conditii metereologice nefavorabile, actiunea sau inactiunea guvernului, a altor retele, a unor terti sau a unor autoritati competente pentru care Signal Iduna nu este responsabila. 

Legea aplicabila: Prin accesarea acestei aplicatii, Utilizatorul accepta ca acest contract si orice disputa legata de el sunt guvernate si interpretate in concordanta cu legile romane, iar Utilizatorul admite sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecatoresti romane competente. Aplicatia nu ofera garantia ca serviciile si continutul sau se supun legilor (inclusiv celor de proprietate intelectuala) altor tari in afara Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza aceasta aplicatie din afara Romaniei, o face pe riscul sau si este singur responsabil de respectarea legilor tarii in care se afla. 

 

Confidentialitatea si securitatea datelor

Este foarte important pentru noi sa protejam datele confidentiale ale clientilor nostri si a partenerilor de afaceri. Datele tale confidentiale vor fi preluate, procesate si utilizate in conformitate cu legislatia in materie de prelucrare a datelor cu caracter personal.. Angajatii SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. vor pastra confidentialitatea datelor personale oferite atunci cand accesezi site-ul nostru.

Ce sunt datele cu “caracter personal”?

Conform legislatiei actuale, “date cu caracter personal” inseamna orice informaţii privind o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.In functie de relatia contractuala acceptata cu noi, datele cu caracter personal pot sa includa pe langa nume, adresa, data nasterii, ocupatia si informatii sensibile cu caracter medical, toate fiind prelucrate exclusiv in scopul executarii contractelor de asigurare.

Colectarea datelor confidentiale

Vizita ta pe Web site-ul nostru este salvata ca si anonima pentru statistici. Aceasta accesare nu este asociata cu datele tale de identificare. Sunt inregistrate doar informatii precum numele furnizorului de Internet, tipul browser-ului de pe care ne-ai accesat site-ul, paginile pe care le-ai vizitat pe site-ul nostru, data si durata accesarii paginii noastre. Aceste informatii anonime sunt pastrate pentru a realiza statistici cu ajutorul carora vom imbunatatii pagina noastra de Internet constant in beneficiul tau.

Raman “cookies” pe calculatorul tau?

Web site-ul www.signal-iduna.ro salveaza “cookies” pe calculatorul tau. Acestea contin numai numere unice care nu au nici un inteles in afara site-ului nostru. Folosim aceste “cookies” pentru a face intreaga noastra pagina web accesibila si pentru a facilita utilizarea ei data viitoare cand ne vizitezi. Utilizatoii site-ului pot controla folosirea cookie-urilor la nivelul browser-ului, avand optiunea sa refuze utilizarea “cookies”. Totusi, in acest caz exista posibilitatea sa nu poti accesa informatia complete, intrucat aceasta actiune va determina o limitare a anumitor caracteristici si functii in website-ul nostru.

Procesarea si utilizarea datelor confidentiale

SIGNAL IDUNA ASIGURARI DE VIATA S.A. este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (A.N.S.P.D.C.P.) cu notificarea nr. 14729. Prelucrarea datelor personale se face in temeiul legii, numai in scopul in care au fost colectate, respectiv in legatura directa cu oferirea, incheierea si executarea contractului de asigurare.

Securitatea datelor cu “caracter personal”

Noi, Signal Iduna, am aplicat toate masurile tehnice si organizatorice necesare pentru a ne asigura ca informatiile tale personale sunt manevrate cu maxim nivel de securitate.

Infrastructura IT a companiei este protejata cu sisteme de securitate impotriva accesului neautorizat. Orice acces sau tentativa de acces este inregistrata, ca si masura de securitate.

Datele tale nu vor fi transmise catre terte persoane/entitati decat cu acordul tau prealabil si numai in situatiile in care divulgarea este absolut necesara pentru a oferi serviciile noastre, exceptie facand cazurile prevazute de lege. De asemenea, in anumite situatii Signal Iduna este nevoita sa dezvaluie date personale ca si raspuns la solicitarile autoritatilor de supraveghere pentru a indeplini cerintele Regulamentului General privind Protectia Datelor,sau atunci cand divulgarea este necesara pentru a proteja drepturile, siguranta clientilor sau a unor alte persoane.

Toti angajatii Signal Iduna au semnat cu acord de confidentialitate al datelor cu caracter personal.

Intrebari privind Protectia Datelor

Daca doresti mai multe informatiile privind gestionarea datelor personale, te rugam sa ne contactezi, conform instructiunilor din cadrul rubricii “Contact”.

Notificare privind prelucrarea datelor cu caracter personal

SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI DE VIAȚĂ S.A. - cu sediul în România, București, Clădirea Equilibrium, Str. Gara Herăstrău nr. 2, Secțiunea 1, Etajul 4, Biroul nr. 2, Sector 2, Bucuresti, Cod poștal 020334, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J40/6000/2009, CUI 25569690, Registrul Asigurătorilor RA-066, Cod LEI 549300MK1V4X2UORUX05, Telefon: 031.224.86.00; Fax: 031.224.86.70, în vederea prestării serviciilor de asigurare, colectează și prelucrează datele personale, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Prezentul document reprezintă o informare generală privitoare la procesarea datelor personale și la drepturile dumneavoastră conform Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.
Ofițerul nostru responsabil cu protecția datelor poate fi contactat la adresa de email: 
dpo@signal-iduna.ro

Dacă doriți să deveniți asiguratul nostru avem nevoie de datele personale ale dumneavoastră (nume prenume, domiciliu, CNP, date de contact, date bancare, cetățenie, informații despre starea dumneavoastră de sănătate, date financiare – cont bancar, venituri) pentru încheierea contractului de asigurare și pentru a evalua riscul pe care societatea noastră și-l asumă prin acceptarea în asigurare respectiv pentru identificarea produsului de asigurare optim, prin raportare la capacitățile financiare.


De asemenea, consultăm o serie de baze de date în scopul verificării situației clienților noștri conform prevederilor legale în vigoare (identificarea acestora din punct de vedere al normelor aplicabile în domeniul prevenirii spălării banilor și combaterii terorismului, sancțiunilor internaționale).


În momentul în care contractul de asigurare este încheiat vom folosi datele personale ale dumneavoastră pentru a administra contractul (înregistrare contract de asigurare în sistem, emitere poliță de asigurare, realizarea încasării primelor, gestionarea solicitărilor/modificărilor pe parcursul derulării contractului etc.).


De asemenea, în cazul în care evenimentul asigurat are loc vom procesa informațiile legate de eveniment (circumstanțe, persoane implicate, rezultate ale investigațiilor oficiale) inclusiv cele ce privesc istoricul dumneavoastră medical în scopul soluționării cererii de plată a indemnizației.


Încheierea contractului de asigurare și administrarea acestuia inclusiv soluționarea oricărei cereri de despăgubire nu se poate realiza fără a procesa datele personale ale dumneavoastră. Baza legală a prelucrării datelor dumneavoastră o reprezintă legea şi contractul atât în fază de ofertare cât și în cea de semnare și execuție a acestuia, dar și legitimul nostru interes legat de derularea/administrarea contractului de asigurare și soluționarea unei cereri legate de acesta inclusiv un potențial litigiu.


Datele privind sănătatea (date privind starea de sănătate fizică și psihică sau afecțiunile medicale declarate în chestionarele medicale și care rezultă din analizele medicale efectuate la încheierea unui contract de asigurare, datele medicale colectate de la furnizorii de servicii medicale pentru decontarea serviciilor accesate de către asigurat, datele medicale colectate în procesul de despăgubire în cazul unui eveniment asigurat prelucrate de societate la momentul includerii în asigurare sau în cazul producerii evenimentului asigurat) sunt prelucrate în baza dispozițiilor legale,
respectiv art. 52 alin. 11 din Norma nr. 22/2021 coroborat cu celelalte prevederi legale incidente dar şi în baza Asigurării. Prelucrarea datelor privind starea de sănătate nu poate fi separată de încheierea şi administrarea Asigurării deoarece obiectul contractului privește însăși aceste date fără de care contractul nu poate fi executat.

Prelucrăm și informații cu privire imaginea din înregistrările video ale persoanelor fizice (înregistrările video captate de camerele de supraveghere instalate în sediul societății). Datele sunt necesare în vederea asigurării pazei și protecției.
Utilizăm datele dumneavoastră personale pentru a ne îndeplini obligațiile impuse de către lege (raportare reclamații, litigii, obligații de raportare fiscale, obligații de raportare către ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiară), obligații de raportare și verificare din punct de vedere al spălării banilor, combaterii terorismului). Baza legală a prelucrării datelor dumneavoastră o reprezintă prevederile legale respectiv obligațiile pe care legea le pune în sarcina noastră.
De asemenea, utilizăm datele dumneavoastră personale într-o formă anonimizată (fără referință exactă la dumneavoastră, ci doar din punct de vedere statistic) pentru a evalua din punct de vedere actuarial și comercial portofoliul de asigurare. Baza legală a prelucrării datelor dumneavoastră o reprezintă contractul semnat având în vedere că prelucrarea statistică nu reprezintă altceva decât o extindere a scopului inițial al prelucrării dar și interesul nostru legitim de a utiliza experiența acumulată în vederea dezvoltării activității.  Dumneavoastră aveți dreptul să vă împotriviți prelucrării de date în scopuri statistice dacă această prelucrare aduce atingere drepturilor dumneavoastră.

Comunicarea datelor cu caracter personal


Reasigurator:
SIGNAL IDUNA, ca și alte societăți de asigurări de pe piață, reduce expunerea la riscul preluat prin transferarea unei părți din acesta către un reasigurator. Pentru a putea face acest lucru este necesar să transferăm către acesta datele dumneavoastră personale atât cele obținute pentru încheierea contractului de asigurare cât și cele obținute în vederea prelucrării unei cereri de plată a indemnizației de asigurare.


Intermediar:
SIGNAL IDUNA colaborează cu o serie de intermediari în asigurări ce vor procesa datele personale ale dumneavoastră pentru a intermedia contractul de asigurare și a-l implementa în propriul sistem dar și pentru a ne comunica toate datele preluate de la dumneavoastră pentru propria administrare a contractului. La rândul nostru și noi îi putem comunica intermediarului date privind situația contractelor și solicitările de indemnizație pentru ca acesta să vă poată sprijini în demersurile dumneavoastră privind administrarea contractului.  

    
Procesare de date în cadrul grupului SIGNAL IDUNA:


În cadrul grupului SIGNAL IDUNA anumite servicii sunt centralizate la nivelul grupului. În cazul nostru, această centralizare privește sistemele IT utilizate de către societate pentru administrarea contractelor de asigurare. Administrarea contractelor se face în baza unui contract de prestări servicii încheiat în interiorul grupului SIGNAL IDUNA.


Furnizori externi de servicii:


Utilizăm serviciile unor furnizori externi implicați în mod direct/indirect în procesul de asigurare pentru a ne putea îndeplini obligațiile contractuale și legale (clinici medicale partenere, dezvoltatori de servicii IT, furnizori de call-center).


Alți destinatari:


În plus, putem fi obligați (în baza unor dispoziții legale exprese) să transferăm datele dumneavoastră personale către terți pentru a respecta o obligație de notificare (autorități fiscale, instanțe judecătorești sau arbitrale, notari publici, avocați, executori judecătorești, birouri de traduceri, alte servicii autorizate, experți evaluatori etc.).

Transferul datelor personale într-o țară din afara Zonei Economice Europene
SIGNAL IDUNA ar putea să transfere datele personale către alte companii din afara sau din cadrul Grupului SIGNAL IDUNA, aflate în exteriorul Zonei Economice Europene. Pentru astfel de transferuri, SIGNAL IDUNA va lua o serie de măsuri pentru a asigura un nivel adecvat de protecție a persoanelor fizice, similar cu cel oferit de legislația europeană. Printre aceste măsuri se regăsesc și încheierea de clauze contractuale standard aprobate la nivel european.


Stocarea datelor personale


Datele personale vor fi prelucrate cel puțin pe durata de valabilitate a contractului de asigurare, precum și ulterior, pe durata necesară executării obligațiilor contractuale de către oricare dintre părți.


Datele personale vor fi stocate atât timp cât este necesar pentru scopurile menționate mai sus sau pe perioada de timp prevăzută de dispozițiile legale generale precum și cele aplicabile în materie de asigurări, în acord cu Nomenclatorul Arhivistic aplicabil.


În cazul în care ați formulat o cerere de includere în asigurare dar care nu a fost urmată de încheierea unui contract de asigurare, datele dumneavoastră vor fi păstrate pe o perioadă de 3 ani de zile.


Drepturile pe care le aveți în ceea ce privește datele dumneavoastră personale
În legatură cu prelucrarea datelor cu caracter personal în baza condițiilor specificate în Regulamentul privind protecția datelor la nivel european 679/2016 vă puteți exercita oricare dintre următoarele drepturi:


(1) Dreptul de acces la datele cu caracter personal


Vă permite să obțineti din partea SIGNAL IDUNA o confirmare a faptului că se prelucrează sau nu date personale care vă privesc și ce astfel de date sunt prelucrate eventual sursa datelor personale.


(2) Dreptul la rectificare


Presupune dreptul de a solicita rectificarea sau actualizarea datelor cu caracter personal inexacte sau incomplete.


(3) Dreptul la ștergerea datelor sau „dreptul de a fi uitat”


Presupune dreptul de a solicita ștergerea datelor cu caracter personal care vă privesc, în anumite circumstanțe, precum (i) datele personale nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate, (ii) datele dumneavoastră au fost prelucrate ilegal, (iii) prelucrarea datelor a avut loc pe baza consimțământului dumneavoastră, iar acesta a fost retras.


(4) Dreptul de a vă retrage consimțământul


Consimțământul poate fi retras în orice moment însă retragerea lui poate afecta relația contractuală existentă.


(5) Dreptul la restricționarea prelucrării


Presupune dreptul de a solicita și de a obține restricționarea prelucrării datelor cu caracter personal care vă privesc, dacă: (i) dumneavoastră contestați exactitatea datelor, pe perioada ce ne-ar permite verificarea exactității acelor date, (ii) datele dumneavoastră au fost prelucrate ilegal, iar dumneavoastră vă opuneți ștergerii acestora, solicitând restricționarea utilizării lor.


(6) Dreptul la portabilitatea datelor


Presupune dreptul de a primi datele cu caracter personal care vă privesc și pe care ni le-ați furnizat, într-un format structurat obișnuit și lizibil pentru un sistem informatic, cu dreptul de a le transmite unui alt operator. Acest drept poate fi exercitat, numai în măsura în care prelucrarea datelor furnizate este fezabilă din punct de vedere al capacităților tehnice folosite de SIGNAL IDUNA.


(7) Dreptul la opoziție


Presupune că, în orice moment, aveți dreptul de a va opune, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării datelor cu caracter personal dacă aceasta prelucrare aduce atingere drepturilor dumneavoastră.
(8) Dreptul de nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată a datelor dumneavoastră, inclusiv crearea de profiluri care produc efecte juridice sau care vă afectează semnificativ.


Presupune că aveți dreptul de a solicita intervenție umană din partea SIGNAL IDUNA, de a va exprima punctul de vedere și de a contesta decizia. 
(9) Dreptul de a depune o plângere la noi și/sau la autoritatea competentă privind protecția datelor.


(10) Dreptul de a va adresa justiției
Pentru exercitarea acestor drepturi, precum și pentru întrebări suplimentare cu privire la aceasta Notificare sau în legătură cu utilizarea de către SIGNAL IDUNA a datelor personale, vă rugăm să ne contactați alegând oricare din modalitățile de comunicare descrise mai jos, precizând  numele dumneavoastră, adresa poștală sau de e-mail (în funcție de modalitatea prin care doriți să comunicăm), numărul de telefon și scopul cererii.

Ne puteți contacta astfel:


•prin e-mail - la adresa: 
dpo@signal-iduna.ro;

•printr-o cerere transmisă prin poșta la adresa noastră;

Actualizarea  prezentei  Notificări privind prelucrarea datelor cu caracter personal
Prezenta Notificare privind prelucrarea datelor cu caracter personal se supune unor revizuiri periodice. Pentru a fi informat cu privire la eventuale modificări importante care pot avea un impact asupra prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal, vă rugăm să consultați periodic pagina web a companiei 
www.signal-iduna.ro  – secțiunea „Notificare privind prelucrarea datelor cu caracter personal“.


Cea mai recenta actualizare a prezentei Notificări privind prelucrarea datelor cu caracter personal s-a efectuat la data de
11.07.2023.